In a project that is already expected to cost up to $5 billion, Apple has decided to revise design plans to add even more features to its new headquarters, dubbed "spaceship" thanks to its distinctive design.

Waiting for approval from the city of Cupertino, Apple has made various changes to the plans for its new headquarters. The changes focus less on the structure of the building, and more on the facilities surrounding it. 

The parking areas have been increased in capacity from 9,000 to 9,240 in a main car park, and 1,500 to 1,740 in a secondary car park.

According to a report from BusinessWeek, Apple’s new HQ is being built in such a way so as to spare no expense, with the new plans only adding to the burden.

The late Steve Jobs played a big role in designing the building. Jobs said that: “We’ve used our experience in building retail buildings all over the world. We know hot to make the biggest pieces of glass for architectural use.”

The building is said to have: “No seam, gap, or paintbrush stroke showing; every wall, floor and ceiling is to be polished to a supernatural smoothness.”

However, Architects are already looking to cut costs behind the building, looking to shave a possible $1 billion from the overall cost.

The circular four-story building will be one of the largest in the world, at 2.8 million square feet. It’s said to be able to house 14,200 employees as well as being surrounded trees. 

(Via Cnet)

See also:

UK architect behind Apple's Spaceship campus to design Apple stores

Apple's spaceship HQ attacked as extravagantly anti-people

See Apple's latest plan for its new spaceship campus

Apple's spaceship headquarters delayed, won't land until 2016